Avto
1613 ogledov

Ta evropska znamka bo prva vgradila Googlov infotainment

Android auto in Volvo Volvo
Električni volvo XC40 uvaja veliko novost na področje avtomobilskemga infozabavnega sistema.

Volvo je najavil, da bo njihov električni XC40 sploh prvi avto na svetu z vgrajenim Googlovim infozabavnim sistemom. Volvo in Google sta namreč združila moči pri razvoju sistem, kako na najboljšo mogoč način povezati avtomobil in vmesnik, kot ga poznamo z mobilnih naprav.

XC40 bo imel v polnosti vgrajen sistem, ki ga bo v gnala različica Androida, prilagojena za avtomobile. To pomeni, da bo imel vgrajen tudi Googlovega Asistenta, Zemljevide in Play Store, ki so desetinam milijonov ljudi po svetu že dobro znani. Prednosti operativnega sistema bo tudi optimiziran način predvajanja glasbe in drugih medijskih vsebin.

Asistent bo med drugim omogočal glasovno upravljanje z nekaterimi funkcijami avta, kot je nastavljanje temperature, glasbe ali izbira destinacije. Seveda je ena od bistenih prednosti Zemljevidov podajanje stanja prometa in potovalnih časov glede na trenutne razmere na cestah, na voljo pa bodo še druge aplikacije, ki so prilagojene vožnji z avtomobilom. 

Android auto in Volvo | Avtor: Volvo Volvo

Končno bomo strankam omogočili enako izkušnjo v avtu, kot jo imajo na mobilnih napravah," je dejal Henrik Green, vodja razvoja novih tehnologij pri Volvo Cars. Ob te je izpostavil tudi novost podosobitev "po zraku", ki so namenjeni tako vzdrževanju kot nalaganju novih vsebin v prihodnje avtomobile švedske znamke. 

Volvo XC40 bo uradno predstavljen prihodnji teden. To bo njihov prvi serijski baterijski avtomobil.

Volvo XC40 Avto Volvo je razkril pomembno novico

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.