Ta legenda doživlja veliko spremembo

Foto: Daimler Mercedes-AMG SL Foto: Daimler Mercedes-AMG SL Foto: Daimler Mercedes-AMG SL Foto: Daimler Mercedes-AMG SL Foto: Daimler Mercedes-AMG SL Foto: Daimler Mercedes-AMG SL Foto: Daimler Mercedes-AMG SL Foto: Daimler Mercedes-AMG SL Foto: Daimler Mercedes-AMG SL Foto: Daimler Mercedes-AMG SL Foto: Daimler Mercedes-AMG SL Foto: Daimler Mercedes-AMG SL Foto: Daimler Mercedes-AMG SL Foto: Daimler Mercedes-AMG SL Foto: Daimler Mercedes-AMG SL Foto: Daimler Mercedes-AMG SL Foto: Daimler Mercedes-AMG SL
Eno najdlje prisotnih modelnih imen v Daimlerjevi zgodovini je dobilo svoje nadaljevanje. Stuttgartski avtomobilski gigant je namreč predstavil novo generacijo svoje legende s kratico SL.
Oglej si celoten članek

SL je ime, ki je v Daimlerjevi ponudbi neprekinjeno že sedem desetletij, kar pomeni, da je tudi eno najstarejših stalnih imen v njegovi zgodovini. Vendar pa nova generacija pomeni tudi odmik od tega, kar je SL doslej predstavljal v ponudbi znamke.

Adijo, ventili Ko AMG preklopi na elektriko

Foto: Daimler Mercedes-AMG SL

Ne le, da se je z novo generacijo spremenilo vse, od platforme in oblikovne zasnove do tehnologije in imenitne notranjosti s sedežno razporeditvijo 2+2, ampak mercedes-AMG SL v novi generaciji igra tudi vlogo dvojnega dediča. Ne nadomešča namreč le dosedanjega mercedesa-benza SL, ampak je tudi naslednik GT roadsterja, poleg tega pa bo naprodaj ekskluzivno v okviru športnega oddelka Mercedes-AMG.

Platnena streha

Oblikovna zasnova sicer sledi najnovejšim smernicam nemške znamke, kar pomeni vpadljivo trapezasto masko s pokončnimi letvicami v slogu dirkalnikov z dirke Panamericana ter močno zaostrene karoserijske linije z izstopajočimi trikotnimi žarometi. Na elegantnem boku izstopajo poklopne kljuke vrat, ki smo jih spoznali na razredu S, zadaj pa zmogljivosti nakazujejo izstopajoče izpušne cevi, difuzor, široke trikotne luči in v prtljažna vrata intergrirani spojler s šestimi možnostmi nastavitev. Na voljo bo tudi še bolj nastopaški aerodinamični paket.

Foto: Daimler Mercedes-AMG SL

Verjetno kljub temu med novostmi najbolj izstopa zložljiva streha, ki ni vel trdna, ampak triplastna platnena, v kateri je integrirani stekleno ogrevano zadnje okno. Sprememba zasnove ni pripomogla le k 21 kilogramov manj mase, ampak tudi k nižjemu težišču avtomobila. Streha se sicer do hitrosti 50 kilometrov na uro odpre in zapre v vsega 15 sekundah.

Business casual Mercedes za business casual stranke

V notranjosti, ki je oblikovno usklajena z drugimi stuttgartskimi modeli, digitalno infozabavno krajino sestavljata 12,3-palčni zaslon instrumentne plošče in 11,9-palčni za dotik občutljivi zaslon z možnostjo spremembe naklona med 12 in 32 stopinjami. Kot se za zmogljivi model spodobi, je na voljo tudi projekcijski zaslon z dodatkom obogatene resničnosti. Serijski je tudi »zračni šal« Airscarf.

Foto: Daimler Mercedes-AMG SL

Dve izvedbi

Mercedes-AMG SL bo na voljo v dveh izvedbah, kot SL63 4matic+ in SL 55 4matic+. V obeh primerih bo pod motornim pokrovom 4-litrski biturbo motor V8, v prvem primeru z močjo 350 kilovatov in navorom 600 njutonmetrov, v drugem primeru pa z močjo 430 kilovatov in navorom 800 njutonmetrov.

Novost Novi mercedes za manj kot 20 tisočakov

Pogon bo štirikolesni, s primernim prenosom moči na zadnji kolesi in stalno povezavo preko elektromehanske sklopke s prednjimi. Prenos z motorja na kolesa bo potekal preko 9-stopenjskega samodejnega menjalnika z možnostjo funkcije »launch control«, zadnja prema bo lahko opremljena tudi z diferencialom z omejenim zdrsom, v opremi pa bo tudi krmiljenje zadnjih koles.

Foto: Daimler Mercedes-AMG SL

Še ujame subvencijo Najbolj trendovski mercedes že na naših cestah

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:26 30. Oktober 2021.

    Super

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.