Ta "navadna" opel mokka obljublja veliko kruha

Foto: Opel opel mokka Foto: Opel opel mokka Foto: Opel opel mokka Foto: Opel opel mokka Foto: Opel opel mokka Foto: Opel opel mokka Foto: Opel opel mokka Foto: Opel opel mokka Foto: Opel opel mokka Foto: Opel opel mokka
V začetku junija smo že pisali o novi Oplovi mokki, a je bilo več znanega le o električni različici. Zdaj so pri Oplu objavili tudi več podrobnosti o »navadnih« motorjih.
Oglej si celoten članek

Kot pravijo pri Oplu, živahni a kljub temu varčni bencinski in dizelski motorji ponujajo moči od 74 kilovatov (oziroma natanko 100 'konjev') do 96 kilovatov (oziroma 130 'konjev'). Vzpodbudni so tudi podatki o porabi, ki naj bi se v skladu z odhajajočim testnim ciklusom NEDC gibala med 3,8 in 4,8 litra na sto kilometrov, izpusti ogljikovega dioksida pa med 100 in 111 grami na kilometer.

Avto Opel razkril drugo generacijo mokke

Foto: Opel opel mokka

Dva bencinska in en dizelski

Bencinska paleta se sicer začne s 74-kilovatnim 1,2-litrskim turbobencinskim trivaljnikom v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, zaključi pa s 96-kilovatno različico istega motorja, ki je na voljo tudi z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom.

Za volanom Za volanom električnega vozila, ki ima resne načrte v Sloveniji

Dizelsko konjenico za zdaj zastopa le en 1,5-litrski turbodizelski motor, ki se s svojo močjo 81 kilovatov (110 'konjev') uvršča med bencinska, prekaša pa ju z 250 njutonmetri navora. Razumljivo je, da se je s porabo uvrstil na dno razpona, prav tako pa tudi z izpusti ogljikovega dioksida. Pri Oplu pravijo, da so dobro poskrbeli tudi za zadrževanje trdnih delcev in katalizo dušikovih oksidov, kar pomeni, da bo treba natakati tudi tekočino adblue.

Foto: Opel opel mokka

Lažja in krajša

Ponovimo še nekaj drugih podrobnosti. Mokka, ki so jo zasnovali na PSA-jevi modularni platformi CMP, je do 120 kilogramov lažja od predhodnice mokke X, k čemur gotovo ni pripomogla zgolj odstranitev simbola X iz imena, prav tako pa je kljub dva milimetra daljši medosni razdalji kar za 12,5 centimetra krajša. Kljub temu naj bi imeli potniki vsaj toliko prostora kot prej, s 350 osnovnimi litri pa je soliden tudi prtljažnik.

Avto 50 let avtomobila, ki je za Opel nekaj svetega

Mokka napoveduje tudi Oplovo prihodnjo oblikovno usmeritev, kot prvi opel pa so jo opremili tudi s popolnoma digitalnim kokpitom, v katerem sta integrirana dva zaslona. Prvi do 12-palčni skrbi za posredovanje podatkov o vožnji vozniku, drugi pa je namenjen upravljanju infozabavnega sistema. Razveseljivo je, da precej funkcij kljub temu ostaja v domeni klasičnih stikal in regulatorjev. Vse mokke bodo serijsko opremljene tudi z led razsvetljavo, na voljo pa bodo tudi matrični led žarometi iz 14 svetlobnih elementov. Seveda je pester tudi nabor varnostnih in pripomočkov za pomoč pri vožnji.

Foto: Opel opel mokka

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:24 3. September 2020.

    Kdaj bo na voljo?

  • 17:13 3. September 2020.

    Cena?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.