Tako avtomobilske plagiate iščejo Nemci

Foto: EPA
Foto: EPA
Med največjim sejmom avtomobilskih delov na svetu imajo polne roke tudi nemški cariniki. Preiskovali so namreč skoraj 200 primerov plagiatov na salonu.
Oglej si celoten članek

Na bienalnem sejmu Automechanika v Frankfurtu, ki se zapira v soboto, sodeluje rekordnih 4.631 podjetij iz vsega sveta, nekaj jih prihaja tudi iz Slovenije. Na kar 300.000 kvadratnih metrov površin se lahko strokovnjaki iz branže in ostali obiskovalci seznanjajo s tehničnimi novostmi iz sveta avtomobilizma in poprodajnega trga, navezujejo nove stike in sklepajo posle. 

A na salonu je predstavljen tudi marsikateri izdelek, ki ni nujno plod znanja in domišljije razstavljavca, temveč je preprosto prekopiran.

Proti takšnim razstavljavcem se nemška carinska služba letos še posebej vneto bori, saj po salonu kroži kar 50 uslužbencev carine s prevajalci in predstavniki proizvajalcev originalnih delov vred, ki med stojnicami iščejo sporne izdelke.

Po poročanju Automobilwoche so zgolj v prvih dveh dneh salona do srede zasegli 184 izdelkov zaradi suma, da gre za plagiate. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.