Tako kaznujejo tovornjakarje, ki goljufajo s tahografi

Foto: Boštjan Paušer/Kamion&Bus
Foto: Boštjan Paušer/Kamion&Bus
Glede na to, na koliko primerov goljufij s tahografi naletijo naši organi pregona pri nadzoru tovornjakarjev, si velja pogledati primer iz Velike Britanije, kjer do goljufov ne poznajo milosti.
Oglej si celoten članek

Sodišče v Nottingham Crownu je obsodilo Andrzeta Golawskega, poljskega tovornjakarja, kar na osemmesečno zaporno kazen in prepvoed vožnje po cestah v Veliki Britaniji za 11 mesecev, čeprav je priznal, da je uporabljal instrument, ki je potvarjal zapis na tahografu. Tahograf je obvezna naprava v vsakem tovornjaku, ki dokazuje, da voznik spoštuje zapovedane predpise o počitku in hitrosti. 

Ko je specializirana enota pregledala 40-tonski vlačilec Poljaka, je našla napravo, ki je poneverjala podatke za tahograf. A hkrati je ta naprava tudi onemogočila omejevalnik hitrosti in vplivala na sistema zaviranja ABS in EBS, ki skrbita za kar najbolj učinkovito zavorno pot, poroča portal Commercial Motor.

Sodišče ni poznalo milosti in je Poljaka strogo kaznovalo, podobno kot že njegova dva kolega iz iste prevozniške družbe, ki sta priznala krivdo in že bila obsojena. Sojenje čaka še četrtega voznika, ki pa ni želel priznati krivde. 

PREBERITE ŠE: 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 21:29 14. Maj 2017.

    Se strinjam Klavdijo,kazni za prekrške poklicnih voznikov v SLO so primerne in najvišje v EU,za voznike osebnih vozil pa preveč …

  • 17:23 13. Maj 2017.

    romy pri nas so še višje kazni ti garantiram tudi več kot 40000 tisoč eur kazni za šoferja in firmo …

  • 10:22 13. Maj 2017.

    pri nas žal tega ne bo,ker imamo zelo slabo,milo zakonodajo in bodo nepotrebne nesreče,žal tudi žrtve..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.