Tesla: Le dve barvi, črna ali bela

Foto: Tesla Motors
Foto: Tesla Motors
Iz okolice Berlina prihajajo nenavadne novice: kdor bi rad kupil teslo model Y iz nemške tovarne, ima na izbiro le črne ali bele.
Oglej si celoten članek

Automobilwoche poroča, da je Teslina tovarna v Nemčiji doslej izdelovala le črne in bele avtomobile. To naj bi bila posledica zagonskih težav, ki naj bi jih v večji meri odpravili med dvanajstdnevno prekinitvijo proizvodnje med berlinskimi poletnimi počitnicami.

Tesla model Y Vozili smo verjetno najbolj vroč avto na svetu ta hip

Prešli bodo tudi na triizmensko delo, kar velja tudi za lakirnico, v kateri naj bi se od začetka proizvodnje marca soočali s precejšnjimi zagonskimi težavami. To je tudi razlog, da so »nemške« tesle model Y na voljo zgolj v črnem odtenku »Solid Black« in biserno belem odtenku »Pearl White Multi Coat«.

Foto: Anže Petkovšek Tesla Y

Tistim, ki se določijo za rdečo, modro ali srebrno barvo, bodo zato avtomobile še vedno dobavili iz kitajske tovarne v Šanghaju, vendar bodo morali nanje čakati vsaj do marca 2023, pod pogojem, da jih naročijo takoj. Kdor bo kljub vsemu zadovoljen s črnim ali belim avtomobilom, ga lahko sicer predvidoma prevzame že oktobra letos.

Avto Tesla se je znašla v velikih težavah

Koronska kriza je namreč upočasnila tudi delo v Teslini kitajski tovarni, ki je med aprilom in junijem izdelala le 254.695 vozil. Še v prvem četrtletju letošnjega leta je ta številka znašala okrog 310.000. To je še toliko bolj pomembno, ker naj bi po podatkih analitikov novi tovarni v Austinu v ameriški zvezni državi Teksas in v Grünheideju v bližini nemške prestolnice v tem času izdelali le okrog 6.000 avtomobilov.

Svet Elon Musk se je s prevzemanjem Twitterja hudo zaplezal

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:47 13. Julij 2022.

    kupiš in takoj do ličarja prebarvat v ne belo ali črno

  • 16:58 13. Julij 2022.

    Črno bjeli svet!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.