Avto > Na Štrom
2122 ogledov

Tesla: Le dve barvi, črna ali bela

Tesla Motors Gigafactory Berlin-Brandenburg Tesla Motors
Iz okolice Berlina prihajajo nenavadne novice: kdor bi rad kupil teslo model Y iz nemške tovarne, ima na izbiro le črne ali bele.

Automobilwoche poroča, da je Teslina tovarna v Nemčiji doslej izdelovala le črne in bele avtomobile. To naj bi bila posledica zagonskih težav, ki naj bi jih v večji meri odpravili med dvanajstdnevno prekinitvijo proizvodnje med berlinskimi poletnimi počitnicami.

Tesla Y Tesla model Y Avto Vozili smo verjetno najbolj vroč avto na svetu ta hip

Prešli bodo tudi na triizmensko delo, kar velja tudi za lakirnico, v kateri naj bi se od začetka proizvodnje marca soočali s precejšnjimi zagonskimi težavami. To je tudi razlog, da so »nemške« tesle model Y na voljo zgolj v črnem odtenku »Solid Black« in biserno belem odtenku »Pearl White Multi Coat«.

Tesla Y | Avtor: Anže Petkovšek Tesla Y Anže Petkovšek

Tistim, ki se določijo za rdečo, modro ali srebrno barvo, bodo zato avtomobile še vedno dobavili iz kitajske tovarne v Šanghaju, vendar bodo morali nanje čakati vsaj do marca 2023, pod pogojem, da jih naročijo takoj. Kdor bo kljub vsemu zadovoljen s črnim ali belim avtomobilom, ga lahko sicer predvidoma prevzame že oktobra letos.

Tesla Motors Gigafactory Berlin-Brandenburg Avto Tesla se je znašla v velikih težavah

Koronska kriza je namreč upočasnila tudi delo v Teslini kitajski tovarni, ki je med aprilom in junijem izdelala le 254.695 vozil. Še v prvem četrtletju letošnjega leta je ta številka znašala okrog 310.000. To je še toliko bolj pomembno, ker naj bi po podatkih analitikov novi tovarni v Austinu v ameriški zvezni državi Teksas in v Grünheideju v bližini nemške prestolnice v tem času izdelali le okrog 6.000 avtomobilov.

Elon Musk Svet Elon Musk se je s prevzemanjem Twitterja hudo zaplezal
Komentarjev 2
  • pofukanavlada22 18:47 13.julij 2022.

    kupiš in takoj do ličarja prebarvat v ne belo ali črno

  • Toma 16:58 13.julij 2022.

    Črno bjeli svet!