Tesla tovornjak prihaja že septembra

Foto: EPA
Foto: EPA
Tesla bo izdeloval električne vlačilce. Da, tiste velike tovornjake!
Oglej si celoten članek

Ustanovitelj znamke in vizionar Elon Musk se je javil prek Twitterja in sporočil, da bodo vlačilca z imenom tesla semi predstavili že septembra. Zaenkrat je kratka napoved vse, kar vemo o novosti, ki utegne precej razburkati industrijo težkih vozil. Ta je za Teslo očitno naslednji veliki cilj širitve svojega delovanja. 

Vlačilec naj bi po prvotnih napovedih omogočal precejšne znižanje stroškov prevoza, prav tako naj bi dal upravljanju takšnega vozila povsem nov pomen, saj bo visoko avtomatizirano. 

Tesla sicer ni edini proizvajalec, ki napoveduje prodor električnih tovornjakov, po tej poti sta recimo že resno krenila MAN in Mercedes-Benz. Bo pa gotovo Tesla tako kot z modelom S in modelom X vplival k precejšnji pohitritvi dogajanja. Tesla je sicer napovedal tudi električnega poltovornjaka, a naj ne bi bil nared za predstavitev javnost še vsaj leto in pol. 

Po mesecih slabih novic za Teslo zaradi težav z dohajanjem zastavljenih ciljev so zadnje tedne analitiki spričo dobrih poslovnih rezultatov precej bolj optimistični. Pravi zagon pa bo dal začetek prodaje dolgo pričakovanega model 3, električnega konkurenta BMW seriji 3 ali mercedes-benzu C. 

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.