Avto
266 ogledov

Tesla tovornjak prihaja že septembra

Tesla EPA
Tesla bo izdeloval električne vlačilce. Da, tiste velike tovornjake!

Ustanovitelj znamke in vizionar Elon Musk se je javil prek Twitterja in sporočil, da bodo vlačilca z imenom tesla semi predstavili že septembra. Zaenkrat je kratka napoved vse, kar vemo o novosti, ki utegne precej razburkati industrijo težkih vozil. Ta je za Teslo očitno naslednji veliki cilj širitve svojega delovanja. 

Vlačilec naj bi po prvotnih napovedih omogočal precejšne znižanje stroškov prevoza, prav tako naj bi dal upravljanju takšnega vozila povsem nov pomen, saj bo visoko avtomatizirano. 

Tesla sicer ni edini proizvajalec, ki napoveduje prodor električnih tovornjakov, po tej poti sta recimo že resno krenila MAN in Mercedes-Benz. Bo pa gotovo Tesla tako kot z modelom S in modelom X vplival k precejšnji pohitritvi dogajanja. Tesla je sicer napovedal tudi električnega poltovornjaka, a naj ne bi bil nared za predstavitev javnost še vsaj leto in pol. 

Po mesecih slabih novic za Teslo zaradi težav z dohajanjem zastavljenih ciljev so zadnje tedne analitiki spričo dobrih poslovnih rezultatov precej bolj optimistični. Pravi zagon pa bo dal začetek prodaje dolgo pričakovanega model 3, električnega konkurenta BMW seriji 3 ali mercedes-benzu C. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.