Težave Ferrarija z zračnimi blazinami

Foto: Ferrari
Foto: Ferrari
Italijanski proizvajalec športnih avtomobilov Ferrari je zaradi napake v zračnih blazinah japonskega proizvajalca Takata po vsem svetu vpoklical 2600 avtomobilov, so sporočili iz podjetja.
Oglej si celoten članek

"Gre za morebitno proizvodno napako komponente v zračnih blazinah, ki smo jih namestili na okoli 2600 avtomobilov," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal tiskovni predstavnik Ferrarija.

Samo v Severni Ameriki so morali v vrniti več kot 800 avtomobilov z zračno blazino na voznikovi strani, ki je bila "nepravilno sestavljena". Zaradi tega se lahko blazina "sproži krožno", kar poveča možnost poškodbe, so še zapisali v podjetju.

Vendar pa, tako tiskovni predstavnik luksuznega proizvajalca vozil, težava ni povezana z ostalimi vpoklici avtomobilov, ki uporabljajo zračne blazine japonskega proizvajalca.

Težave z zračnimi blazinami Takate so bile nedavno povezane z vsaj osmimi smrtmi in več kot 100 poškodbami po svetu. Zato je moralo deset proizvajalcev vozil, med drugim General Motors, Honda in BMW, vpoklicati 34 milijonov avtomobilov samo v ZDA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.