Avto
56 ogledov

Težave Ferrarija z zračnimi blazinami

Ferrari 488 GTB Ferrari
Italijanski proizvajalec športnih avtomobilov Ferrari je zaradi napake v zračnih blazinah japonskega proizvajalca Takata po vsem svetu vpoklical 2600 avtomobilov, so sporočili iz podjetja.

"Gre za morebitno proizvodno napako komponente v zračnih blazinah, ki smo jih namestili na okoli 2600 avtomobilov," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal tiskovni predstavnik Ferrarija.

Samo v Severni Ameriki so morali v vrniti več kot 800 avtomobilov z zračno blazino na voznikovi strani, ki je bila "nepravilno sestavljena". Zaradi tega se lahko blazina "sproži krožno", kar poveča možnost poškodbe, so še zapisali v podjetju.

Vendar pa, tako tiskovni predstavnik luksuznega proizvajalca vozil, težava ni povezana z ostalimi vpoklici avtomobilov, ki uporabljajo zračne blazine japonskega proizvajalca.

Težave z zračnimi blazinami Takate so bile nedavno povezane z vsaj osmimi smrtmi in več kot 100 poškodbami po svetu. Zato je moralo deset proizvajalcev vozil, med drugim General Motors, Honda in BMW, vpoklicati 34 milijonov avtomobilov samo v ZDA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.