Tihi povzročitelji slabega v prometu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Mladi in malo manj mladi, slušalke ne sodijo na cesto!
Oglej si celoten članek

Ob začetku novega šolskega leta se je začela kampanja proti uporabi slušalk in telefonov v prometu, saj ti ravno pri najbolj ranljivih udeležencih v prometu še precej povečajo možnost nesreče. 

Foto: Zavod VOZIM Akcija Zavod Vozim Z začetkom novega šolskega leta se je v promet vrnilo skoraj 300.000 otrok in najstnikov. Pri kolesarjenju, skejtanju, vožnji z vedno bolj popularnimi električnimi skiroji in hoji pa so prav najmlajši tudi najbolj ranljivi udeleženci v prometu.

Zavod VOZIM skupaj s podjetjem Big Bang in številnimi drugimi partnerji v akciji opozarjata predvsem mlajšo populacijo, naj poskrbi za lastno varnost in nikar ne omejuje zaznavanja prometnega dogajanja okoli sebe.

Glavni motilci so predvsem slušalke in telefoni.

Raziskava, ki jo je spomladi med 2.000 evropskimi udeleženci eksperimenta naredil Ford, je dokazala, da ljudje s slušalkami na glavi v povprečju kar za štiri sekunde kasneje zaznajo verjetnost nevarnosti na cesti, s tem pa postavljajo sebe in ostale v veliko večjo nevarnost, kot če jih ne bi nosili.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:42 2. September 2021.

    šofer v avtu s slušalkami na obeh ušesih , s telefonom v roki je konkretno kaznovan, pešec čisto nič. teden …

  • 09:59 2. September 2021.

    Ne morite ljudi in pametujte saj niti telefoniranja ,ki je klasika vsakega šoferja ne skušate odpraviti . Nesposobni prometni "strokovnjaki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.