Avto
497 ogledov

Tihi povzročitelji slabega v prometu

Promet pešec slušalke Profimedia
Mladi in malo manj mladi, slušalke ne sodijo na cesto!

Ob začetku novega šolskega leta se je začela kampanja proti uporabi slušalk in telefonov v prometu, saj ti ravno pri najbolj ranljivih udeležencih v prometu še precej povečajo možnost nesreče. 

Akcija Zavod Vozim | Avtor: Zavod VOZIM Zavod VOZIM
Z začetkom novega šolskega leta se je v promet vrnilo skoraj 300.000 otrok in najstnikov. Pri kolesarjenju, skejtanju, vožnji z vedno bolj popularnimi električnimi skiroji in hoji pa so prav najmlajši tudi najbolj ranljivi udeleženci v prometu.

Zavod VOZIM skupaj s podjetjem Big Bang in številnimi drugimi partnerji v akciji opozarjata predvsem mlajšo populacijo, naj poskrbi za lastno varnost in nikar ne omejuje zaznavanja prometnega dogajanja okoli sebe.

Glavni motilci so predvsem slušalke in telefoni.

Raziskava, ki jo je spomladi med 2.000 evropskimi udeleženci eksperimenta naredil Ford, je dokazala, da ljudje s slušalkami na glavi v povprečju kar za štiri sekunde kasneje zaznajo verjetnost nevarnosti na cesti, s tem pa postavljajo sebe in ostale v veliko večjo nevarnost, kot če jih ne bi nosili.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • rd2dmk2 10:42 02.september 2021.

    šofer v avtu s slušalkami na obeh ušesih , s telefonom v roki je konkretno kaznovan, pešec čisto nič. teden dni nazaj sem skoraj povozil pešča na prehodu za pešče in kar je še huje, ker sem se zaustavil na ...prikaži večna nasprotnem pasu ( zavijal sem v levo ) sem povzročil skorajšnjo nesrečo . Zakaj ? tip je bulil v telefon in se zgovarjal in se na enkrat zasukal in se vrnil nazaj čez prehod, ki ga je že predhodno prehodil, vse skupaj pa počel , kot bi bil sredi kočevskega gozda.

  • Avatar Leon
    Leon 09:59 02.september 2021.

    Ne morite ljudi in pametujte saj niti telefoniranja ,ki je klasika vsakega šoferja ne skušate odpraviti . Nesposobni prometni "strokovnjaki " .