To je novi uradni logotip VW

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Ozko in enostavno.
Oglej si celoten članek

Volkswagen je izpolnil napoved in na avtosalonu v Frankfurtu predstavil svoj nov logotip. 

Gre za prvo posodobitev logotipa po letu 2000. Od začetka znamke leta 1937 je to deseta inkarnacija logotipa, v kateri sta združeni črki V in W.

Foto: Volkswagen Volkswagen logo

Novi logotip je storil korak nazaj k bolj čistemu in jasnemu dizajnu. Prvič doslej se je tudi zgodilo, da je črka W na spodnjem delu ločena od kroga.

Foto: Volkswagen Volkswagen logo Foto: Volkswagen Volkswagen logo

Prvi logotip podjetja iz leta 1937 je bil močno zaznamovan z nacistično ikonografijo (na zgornji fotografiji ga ni). Že čez dve leti so ga spremenili, znova pa seveda takoj po vojni.

Leta 1960 so ga skušali za krajši čas uokviriti. Od leta 1967 pa vse do 2000 je prišlo le do manjši popravkov logotipa, ki so bile na koncu usmerjene v izražanje 3D dizajna. Sedaj je prišel čas za korak naprej s pogledom v preteklost. 

Foto: Volkswagen VW logotip

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:07 10. September 2019.

    Glede na porazno kvaliteto zadnja leta bi bil boljši logo "dvojni š" (šrot od šrota). No, pa resno: malce bolj …

  • 10:17 10. September 2019.

    Beda na celi črti.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.