Topolino iz Kragujevca

Foto: Žurnal24 Srbski predsednik Boris Tadić je maja letos v Kragujevcu na srečanju s predstavn
S podpisom sporazuma o skupnem vlaganju Fiata in Srbije v Zastavo, ki je dogovorjeno za 29. 9., bo Fiat prevzel tovarno in prav iz nje poslal na trg svojevrstnega naslednika legendarnega topolina.
Oglej si celoten članek

Srbski časnik Danas piše, da bodo Italijani glede na sporazum v Zastavini tovarni z novimi proizvodnimi kapacitetami proizvajali dva modela. Eden v razredu A in drugi v segmentu B. Neimenovan vir blizu Fiatovega vodstva je za Danas dejal, da so se pri Fiatu za Zastavo odločili tudi zaradi večletnih izkušenj srbske tovarne pri izdelavi majhnih avtomobilov.

Fiat v Zastavo vstopa skupaj z Ivecom, po vložku okoli milijarde evrov v nove proizvodne kapacitete, pa namerava s številnimi domačimi sodelavci ustvariti letno naklado okoli 300.000 avtomobilov.

Z objavo informacije je povezana tudi slika topolina, ki ga bodo v pogonih tovarne v Kragujevcu začeli proizvajati leta 2010. Gre za nov vstopni model Fiata dolžine manjše od treh metrov, ki ga bo poganjal dvocilindrični bencinski motor v dveh različicah, atmosferski z 48 kW/65 KM in turbinski z 66 kW/90 KM.

Zategovanje pasu bo šlo daleč, tako pri izboru materialov, kot v spremembi sistema, ki bo zagotovil nižje stroške lastništva. Eden od takih je sistem multiair spremenljivega upravljanja z ventili, ki bo zmanjšal porabo goriva in emisije škodljivih plinov.

Fiat topolino v prodajne salone prihaja nekaj več kot čez leto dni. Po citroënovem 2CV bo to prvi model z dvocilindrskim motorjem na evropskem tržišču. Stal naj bi okoli 6.500 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.