Še lani ne bi verjeli, da bo imela ta znamka najboljši tovornjak v Evropi

Foto: Ford
Foto: Ford
Podelili so najbolj prestižne nagrade s področja gospodarskh vozil.
Oglej si celoten članek

Ob robu salona gospodarskih vozil, ki te dni poteka v nemškem Hannovru, so bile podobno, kot to velja pri avtomobilih, podeljene nagrade za najboljše izdelke, ki so se na evropskem trgu pojavili v zadnjem letu. 

Nagrado za najboljši tovornjak leta International truck of the year 2019 je letos prejel še povsem sveži Fordov težkokategornik F-max. Nagrajenec je zanimiv, ker je Ford šele pred kratkim sploh vstopil na zahtevni evropski trg, letos spomladi pa tudi na slovenskega. Očitno pa se sedaj že lahko kosa z najboljšimi in uveljavljenimi proizvajalci. 

Žirija 23 novinarjev je pri F-maxu hvalila učinkovitost novega šestvaljnika in napredne tehnologije, kot je na GPS vezan tempomat. Prav tako so dvignili palce za udobje, saj je kabina vlačilca-dolgoprogaša zelo udobna, delovni prostor digitaliziran, hkrati pa še povezan v napredno oblačno platformo. F-max, ki ga izdelujejo v Turčiji, je pri točkovanju pustil za seboj scanio serij L&P in volva FH/FM s pogonom na zemeljski plin. 

V drugi kategoriji lahki dostavnik leta International van of the year 2019 pa so letos slavili novinci iz koncerna PSA: peugeot partner, citroën berlingo van in opel combo. Po obrazložitvi žirije so dostavniki prinesli v segment ogromno svežega talenta, prilagodljivosti, tehnologij in podpore, ki pomagajo uporabnikom pri prevozu tovora oziroma izvajanju posla.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.