Avto
8608 ogledov

Še lani ne bi verjeli, da bo imela ta znamka najboljši tovornjak v Evropi

Ford F.-max Ford
Podelili so najbolj prestižne nagrade s področja gospodarskh vozil.

Ob robu salona gospodarskih vozil, ki te dni poteka v nemškem Hannovru, so bile podobno, kot to velja pri avtomobilih, podeljene nagrade za najboljše izdelke, ki so se na evropskem trgu pojavili v zadnjem letu. 

Nagrado za najboljši tovornjak leta International truck of the year 2019 je letos prejel še povsem sveži Fordov težkokategornik F-max. Nagrajenec je zanimiv, ker je Ford šele pred kratkim sploh vstopil na zahtevni evropski trg, letos spomladi pa tudi na slovenskega. Očitno pa se sedaj že lahko kosa z najboljšimi in uveljavljenimi proizvajalci. 

Žirija 23 novinarjev je pri F-maxu hvalila učinkovitost novega šestvaljnika in napredne tehnologije, kot je na GPS vezan tempomat. Prav tako so dvignili palce za udobje, saj je kabina vlačilca-dolgoprogaša zelo udobna, delovni prostor digitaliziran, hkrati pa še povezan v napredno oblačno platformo. F-max, ki ga izdelujejo v Turčiji, je pri točkovanju pustil za seboj scanio serij L&P in volva FH/FM s pogonom na zemeljski plin. 

V drugi kategoriji lahki dostavnik leta International van of the year 2019 pa so letos slavili novinci iz koncerna PSA: peugeot partner, citroën berlingo van in opel combo. Po obrazložitvi žirije so dostavniki prinesli v segment ogromno svežega talenta, prilagodljivosti, tehnologij in podpore, ki pomagajo uporabnikom pri prevozu tovora oziroma izvajanju posla.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.