Toyota bo vpoklicala vozila tudi v Sloveniji

Foto: Gregor Prebil
Foto: Gregor Prebil
Japonski avtomobilski proizvajalec Toyota bo po svetu vpoklical 7,43 milijona vozil, in sicer zaradi težav z električnimi stikali za okna. Pri nas je takih vozil 5.479, a kot so nam zatrdili pri Toyoti Adria, do zdaj niso prejeli nobenega obvestila lastnikov vozil o omenjeni napaki.
Oglej si celoten članek

Japonski avtomobilski proizvajalec Toyota bo v okviru odpoklica vozil zaradi morebitnih težav na stikalu za odpiranje voznikovega okna v Sloveniji vpoklical 5.479 vozil modelov Yaris, Auris, Corolla in RAV4 letnikov proizvodnje od 2006 do 2009, so sporočili iz družbe Toyota Adria.

Vozila bodo vpoklicali, ker obstaja možnost, da stikalo postane trše in se ne vrača v prvotni položaj, v skrajnem primeru pa lahko pride do tega, da električni pomik stekla ni več možen, so zapisali.

V izogib morebitnim nevšečnostim bodo v prihodnjih mesecih lastnike vozil pozvali na preventivni pregled in, če bo treba, stikalo namastili s posebnim mazilom. Če bi se lastnik sam lotil popravila z neprimerno mastjo, bi lahko prišlo do pregrevanja in deformacije stikala, opozarjajo.

Toyota je danes objavila, da bo zaradi omenjenih težav po svetu vpoklicala 7,43 milijona vozil, od tega okoli 2,5 milijona v ZDA, po 1,4 milijona pa v Evropi in na Kitajskem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.