Avto
5 ogledov

Toyota bo vpoklicala vozila tudi v Sloveniji

Toyota yaris Gregor Prebil
Japonski avtomobilski proizvajalec Toyota bo po svetu vpoklical 7,43 milijona vozil, in sicer zaradi težav z električnimi stikali za okna. Pri nas je takih vozil 5.479, a kot so nam zatrdili pri Toyoti Adria, do zdaj niso prejeli nobenega obvestila lastnikov vozil o omenjeni napaki.

Japonski avtomobilski proizvajalec Toyota bo v okviru odpoklica vozil zaradi morebitnih težav na stikalu za odpiranje voznikovega okna v Sloveniji vpoklical 5.479 vozil modelov Yaris, Auris, Corolla in RAV4 letnikov proizvodnje od 2006 do 2009, so sporočili iz družbe Toyota Adria.

Vozila bodo vpoklicali, ker obstaja možnost, da stikalo postane trše in se ne vrača v prvotni položaj, v skrajnem primeru pa lahko pride do tega, da električni pomik stekla ni več možen, so zapisali.

V izogib morebitnim nevšečnostim bodo v prihodnjih mesecih lastnike vozil pozvali na preventivni pregled in, če bo treba, stikalo namastili s posebnim mazilom. Če bi se lastnik sam lotil popravila z neprimerno mastjo, bi lahko prišlo do pregrevanja in deformacije stikala, opozarjajo.

Toyota je danes objavila, da bo zaradi omenjenih težav po svetu vpoklicala 7,43 milijona vozil, od tega okoli 2,5 milijona v ZDA, po 1,4 milijona pa v Evropi in na Kitajskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.