Avto
17 ogledov

Cruzi gredo v delavnice, a ne evropski

Chevrolet cruze Andrej Leban
Pretekle dni so tuji mediji poročali o množičnem vpoklicu tudi v Sloveniji priljubljenih chevrolet cruzov, saj naj bi obstajala nevarnost požara. Pri slovenskem Chevroletu zatrjujejo – težave se na v Evropi proizvedene cruze ne nanašajo.

Cruze je tisti model, s katerim si je General Motors po vsem svetu znova priboril znaten delež v razredu manjših avtomobilov.

Iz Detroita pa so ta teden sporočili, da bodo vpoklicali kar 475 tisoč vozil, ki so jih izdelali med septembrom 2010 in majem letos, saj je v v tem času prišlo do 30 primerov izbruhov požara na motorju. Povzročil ga je stik olja z vročo plastiko na motorju, ki je bila posledica nekakovostne menjave olja, ko se je to razlivalo naokoli, pojasnjujejo pri proizvajalcu. Pri obrabljenih menjalnikih prav tako lahko pride do puščanja olja iz menjalnika na vroče predele motorja. Vsi dosedanji incidenti so se sicer končali brez poškodb.

Predstavnica slovenskega Chevroleta Tajda Mekinc je za Žurnal24 zatrdila, da vpoklica cruzov pri nas ne bo, saj se težave nanašajo le na modele, ki so bili proizvedeni v ameriški tovarni, te pa prodajajo le na ameriškem in izraelskem trgu.

Ameriška združenja potrošnikov so medtem zaskrbljena, saj gre skupno že za osmi vpoklic tega dve leti starega modela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.