Avto
32 ogledov

BMW zaradi napake vpoklicuje več kot milijon vozil

BMW 525 xDrive Andrej Leban
Bavarski proizvajalec prestižnih avtomobilov BMW bo zaradi težave z izolacijo akumulatorskega kabla vpoklical 1,3 milijona svojih avtomobilov. Gre za modele višjega cenovnega razreda serije 5 in serije 6, izdelanih med letoma 2003 in 2010.

BMW je v sporočilu za javnost zapisal, da se lahko zaradi napeljave akumulatorskega kabla, speljanega v prtljažnik avtomobila, zgodi, da pride do težav z elektroniko, vozilo se ne zažene, lahko pa pride celo do požara. Pri BMW svoje voznike pomirjajo in pravijo, da do zdaj niso zabeležili nobene nesreče ali poškodbe voznikov. Do zdaj so zabeležili devet primerov, v nobenem primeru se vozilo ni vžgalo.

V sporočilu za javnost so še zapisali, da bodo lastnike vozil obvestili, specializirani mehaniki pa bodo opravilo v svojih delavnicah opravili brezplačno, postopek pa bo lastnikom vzel od pol do ene ure časa. Vpoklic zajema 368 tisoč vozil iz ZDA, 293 tisoč iz Nemčije, 109 tisoč iz Velike Britanije in 102 tisoč iz Kitajske.

Koliko takih vozil je v Sloveniji, pri slovenskem uvozniku vozil BMW še ne vedo, saj podatke še zbirajo. Bodo pa do brezplačnega pregleda in morebitne odprave napake upravičeni vsi lastniki, ne glede na to, ali so vozilo kupili v Slvoeniji. Z njimi bodo v stik stopili v prihodnjih dneh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.