Avto
39 ogledov

Nissanov milijonski vpoklic

Nissan kljub kvaliteti, ki jo dokazuje na neodvisnih lestvicah kakovosti, ni imu Žurnal24 main
Nissan je objavil vpoklic kar 2,1 milijona vozil, tudi popularnih micer. Težava se je pojavila v kontrolni enoti, zaradi česar motor morda noče vžgati.

V Evropi je od navedene številke prizadetih 354.170 vozil. Gre za modele micra (proizvedene med januarjem 2004 in junijem 2006), navara (maj 2005 - junij 2006) in pathfinder (november 2004 - junij 2006), je za Žurnal24 pojasnila predstavnica za stike z javnostjo pri Renault Nissan Slovenija Jelena Umbreht.

Tuji mediji poročajo, da so težave tudi pri modelih qube in tiida, ki pa v Sloveniji nista prisotna. Večino nevšečnosti bo imel Nissan zaradi vpoklica na Japonskem, tam so prodali okoli 840.000 vpoklicanih vozil, v ZDA in Kanadi pa bo na servise moralo okoli 762.000 lastnikov.

Vzelo bo 20 minut in 0 evrov
Umbrehtova pojasnjuje, da so težavo odkrili na releju kontrolne enote IPDM, ki napaja računalnik motorja. Zaradi nepravilnega delovanja se lahko zgodi, da voznik ne more vžgati motorja. V Sloveniji sicer tovrstnega primera še niso imeli, zatrjuje Umbrehtova, ki dodaja, da bo popravilo, med katerim bodo zamenjali sporni rele, trajalo okoli 20 minut. Za lastnike bo brezplačno, Nissan pa jih bo o nujnosti prihoda na servis obvestil po pošti. S seboj ni potrebno jemati denarnice, saj stroške krije Nissan.

Nissan je letos že vpoklical okoli 80.000 vozil, prav tako zaradi napake na motorju. Vpoklici različnih proizvajalcev sicer kar dežujejo, pred dnevi so 1,5 milijona vozil vpoklicali pri Toyoti, nato pa nekaj sto tisoč še pri BMW.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.