Toyota i-Road

Foto: Toyota Toyota i-Road Foto: Toyota Toyota i-Road Foto: Toyota Toyota i-Road Foto: Toyota Toyota i-Road Foto: Toyota Toyota i-Road Foto: Toyota Toyota i-Road Foto: Toyota Toyota i-Road Foto: Toyota Toyota i-Road Foto: Toyota Toyota i-Road Foto: Toyota Toyota i-Road Foto: Toyota Toyota i-Road Foto: Toyota Toyota i-Road Foto: Toyota Toyota i-Road
Toyota bo v Ženevi prvič predstavila zanimiv koncept električnega dvosedežnega trikolesnika i-Road, ki predstavlja nov način transporta in zelo spominja na renaultov električni model twizy.
Oglej si celoten članek

i-Road prinaša pogled v prihodnost, ko bodo avtomobili še bolj prilagojeni potrebam voznikov, ki avtomobile uporabljajo za prevoz v urbanih okoljih.

Koncept toyota i-Road je popolnoma električno vozilo, ki z dimenzijami spominja na motorna kolesa. V dolžino namreč meri le 2,35 metra, v višino 1,445 metra, širok pa je zgolj 850 centimetrov, medosna razdalja meri 1,7 metra. Stoji na treh kolesih, v notranjosti pa sta nameščena dva sedeža. S takšnimi merami je po prepričanju Toyote idealen za hitro premikanje po mestih, na enem samem standardnem parkirnem mestu pa lahko parkirajo kar štirje i-Roadi. Zaradi zasnove v obliki čelade ponuja večjo varnost, kot enosledna vozila.

i-Road je popolnoma električno vozilo, ki uporablja litij-ionske baterije, s pomočjo katere se napajata dva elektromotorja z močjo dveh kilovatov, ki sta nameščena v kolesih spredaj. Z enim samim napajanjem je moč prevoziti do 50 kilometrov daleč, baterija pa je na hišni vtičnici napolnjena v treh urah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:46 3. Marec 2013.

    Nagravžno grdo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.