Avto
17 ogledov

Toyota i-Road

Toyota i-Road
1/13
Toyota
Toyota bo v Ženevi prvič predstavila zanimiv koncept električnega dvosedežnega trikolesnika i-Road, ki predstavlja nov način transporta in zelo spominja na renaultov električni model twizy.

i-Road prinaša pogled v prihodnost, ko bodo avtomobili še bolj prilagojeni potrebam voznikov, ki avtomobile uporabljajo za prevoz v urbanih okoljih.

Koncept toyota i-Road je popolnoma električno vozilo, ki z dimenzijami spominja na motorna kolesa. V dolžino namreč meri le 2,35 metra, v višino 1,445 metra, širok pa je zgolj 850 centimetrov, medosna razdalja meri 1,7 metra. Stoji na treh kolesih, v notranjosti pa sta nameščena dva sedeža. S takšnimi merami je po prepričanju Toyote idealen za hitro premikanje po mestih, na enem samem standardnem parkirnem mestu pa lahko parkirajo kar štirje i-Roadi. Zaradi zasnove v obliki čelade ponuja večjo varnost, kot enosledna vozila.

i-Road je popolnoma električno vozilo, ki uporablja litij-ionske baterije, s pomočjo katere se napajata dva elektromotorja z močjo dveh kilovatov, ki sta nameščena v kolesih spredaj. Z enim samim napajanjem je moč prevoziti do 50 kilometrov daleč, baterija pa je na hišni vtičnici napolnjena v treh urah.

Komentarjev 1
  • fordA 18:46 03.marec 2013.

    Nagravžno grdo.