Toyota predstavila vozilo prihodnosti concept-i

Foto: Toyota Toyota Concept-i Foto: Toyota Toyota Concept-i Foto: Toyota Toyota Concept-i Foto: Toyota Toyota Concept-i Foto: Toyota Toyota Concept-i Foto: Toyota Toyota Concept-i Foto: Toyota Toyota Concept-i Foto: Toyota Toyota Concept-i Foto: Toyota Toyota Concept-i Foto: Toyota Toyota Concept-i Foto: Toyota Toyota Concept-i Foto: Toyota Toyota Concept-i Foto: Toyota Toyota Concept-i Foto: Toyota Toyota Concept-i Foto: Toyota Toyota Concept-i Foto: Toyota Toyota Concept-i Foto: Toyota Toyota Concept-i Foto: Toyota Toyota Concept-i Foto: Toyota Toyota Concept-i Foto: Toyota Toyota Concept-i Foto: Toyota Toyota Concept-i Foto: Toyota Toyota Concept-i Foto: Toyota Toyota Concept-i Foto: Toyota Toyota Concept-i
Toyotino konceptno vozilo concept-i je videti zelo futuristično. Pri Toyoti izpostavljajo stik vozila in človeka. Vozilo se je sposobno učiti in graditi vez s človekom.
Oglej si celoten članek

.Toyota nadaljuje s tradicijo predstavljanja futurističnih vozil. Concept-i so predstavili na sejmu potrošniške elektronike (CES) v Las Vegasu, kjer so v ospredju tehnološke rešitve, ki jih bomo videl iv prihodnosti.

Concept-i je nastal v Toyotinem raziskovalnem centru CALTY v Kaliforniji. Uporabili so tehnologije, razvite v Toyotine hubu v San Franciscu. Za zasnovo stoji zamisel kupcem ponuditi avtomobil s sistemom umetne inteligence, ki lahko predvidi potrebe lastnika in mu s tem olajša vsakodnevno življenje.

Concept-i vozniku omogoča upravljanje avtomobila z opcijo samodejne vožnje. Pri vsem tem je osnovna naloga vozila, da izboljša varnost in tudi komunikacijo z voznikom ter izpolnjuje njegove ukaze in želje.

Avtomobil lahko postopoma prehaja iz ročnega načina upravljanja na popolnoma samodejno vožnjo, s tem, ko spremlja osredotočenost voznika na vožnjo in dogajanje v prometu.

Brez velikih zaslonov

Revolucionaren je tudi dizajn vozila, ki je oblikovan od znotraj navzven. Concept-i je zelo aerodinamično vozilo z velikimi steklenimi površinami, ki omogočajo prodor svetlobe v notranjost in boljšo preglednost.

Nevsakdanji sistem odpiranja vrat pripomore k lažjemu vstopanju in izstopanju iz vozila, še posebej je to uporabno na ozkih parkiriščih in v garažah.

Srce vozila je zmogljivi sistem umetne inteligence, poimenovali so ga "Yui", ki se je sposoben učiti in graditi vez s človekom. "Yui" ima sposobnost komunikacije z voznikom s pomočjo zvočnih in svetlobnih signalov, na morebitno nevarnost ga lahko opozori celo s fizičnim stikom.

V vozilu ni velikih, klasičnih zaslonov na dotik, ki so postali standardni v novodobnih avtomobilih. Namesto njih je head-up projicirni zaslon, ki projicira vse potrebne informacije na vetrobransko steklo, zato je lahko voznik vseskozi osredotočen na vožnjo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.