Avto
66 ogledov

Toyota predstavila vozilo prihodnosti concept-i

Toyota Concept-i
1/24
Toyota
Toyotino konceptno vozilo concept-i je videti zelo futuristično. Pri Toyoti izpostavljajo stik vozila in človeka. Vozilo se je sposobno učiti in graditi vez s človekom.

.Toyota nadaljuje s tradicijo predstavljanja futurističnih vozil. Concept-i so predstavili na sejmu potrošniške elektronike (CES) v Las Vegasu, kjer so v ospredju tehnološke rešitve, ki jih bomo videl iv prihodnosti.

Concept-i je nastal v Toyotinem raziskovalnem centru CALTY v Kaliforniji. Uporabili so tehnologije, razvite v Toyotine hubu v San Franciscu. Za zasnovo stoji zamisel kupcem ponuditi avtomobil s sistemom umetne inteligence, ki lahko predvidi potrebe lastnika in mu s tem olajša vsakodnevno življenje.

Concept-i vozniku omogoča upravljanje avtomobila z opcijo samodejne vožnje. Pri vsem tem je osnovna naloga vozila, da izboljša varnost in tudi komunikacijo z voznikom ter izpolnjuje njegove ukaze in želje.

Avtomobil lahko postopoma prehaja iz ročnega načina upravljanja na popolnoma samodejno vožnjo, s tem, ko spremlja osredotočenost voznika na vožnjo in dogajanje v prometu.

Brez velikih zaslonov

Revolucionaren je tudi dizajn vozila, ki je oblikovan od znotraj navzven. Concept-i je zelo aerodinamično vozilo z velikimi steklenimi površinami, ki omogočajo prodor svetlobe v notranjost in boljšo preglednost.

Nevsakdanji sistem odpiranja vrat pripomore k lažjemu vstopanju in izstopanju iz vozila, še posebej je to uporabno na ozkih parkiriščih in v garažah.

Srce vozila je zmogljivi sistem umetne inteligence, poimenovali so ga "Yui", ki se je sposoben učiti in graditi vez s človekom. "Yui" ima sposobnost komunikacije z voznikom s pomočjo zvočnih in svetlobnih signalov, na morebitno nevarnost ga lahko opozori celo s fizičnim stikom.

V vozilu ni velikih, klasičnih zaslonov na dotik, ki so postali standardni v novodobnih avtomobilih. Namesto njih je head-up projicirni zaslon, ki projicira vse potrebne informacije na vetrobransko steklo, zato je lahko voznik vseskozi osredotočen na vožnjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.