Toyota presenetila z novim malim SUV-jem

Foto: Toyota Toyota corolla cross Foto: Toyota Toyota corolla cross Foto: Toyota Toyota corolla cross Foto: Toyota Toyota corolla cross Foto: Toyota Toyota corolla cross Foto: Toyota Toyota corolla cross
Toyota je pokazala novega križanca, pravijo mu tudi corolla v športno-terenski izvedbi, ki bo zapeljala na ceste na več trgih.
Oglej si celoten članek

Družini corolla se je prvič pridružila tudi športno-terenska različica. Toyota Motor Corporation je na Tajskem predstavila povsem novega kompaktnega športnega terenca, ki nosi ime corolla cross. Prodaja na tajskem trgu se je že začela, na ostale trge pa novi model prihaja v bližnji prihodnosti. 

Foto: Toyota Toyota corolla cross

Slovenec V Amsterdamu nam je Toyota predstavila veliko novost, ki prihaja tudi v Slovenijo

Pri Toyoti so za križanca, ki v dolžino meri 4,46 metra oziroma tri centimetre več od modela CH-R, obdržali ime corolla, ki je v globalnem merilu najbolje prodajani avtomobil vseh časov. Od predstavitve leta 1966 je bilo v 150 državah sveta namreč prodanih že več kot 48 milijonov primerkov avtomobila. 

Avto Toyota nam je razkrila kaj pripravlja za prihodnja leta

Z leti in desetletji je linija modelov corolla dobila nove karoserijske različice in izvedbe, prvič do zdaj pa se je zgodilo, da se je družini pridružila športno terenska verzija.

Foto: Toyota Toyota corolla cross

Avtomobil je zasnovan na platformi GA-C, ki je del Toyotine nove globalne arhitekture TNGA. Pri Toyoti pravijo, da ponuja prostorno kabino in največji prtljažni prostor v svojem razredu (487 litrov, oziroma 440 litrov v primeru, da ima rezervno kolo). Novo je vzmetenje, ki zagotavlja večjo torzijsko stabilnost ter udobnejše blaženje.

Foto: Toyota Toyota corolla cross

RAZKRITJE Toyota predstavila svoj najmanjši in najcenejši SUV

Iz ostalih različic modela corolla so povzete varnostne tehnologije. Izpostavljajo obračalni krog, ki naj bi bil prav tako med najmanjšimi v razredu, kar pomeni, da gre za zelo okreten avtomobil.

Foto: Toyota Toyota corolla cross

Dobra praksa Globalna Toyota pomaga tudi v Sloveniji

"Prepričani smo, da bo športno-terenska različica modela Corolla naletela na dober sprejem pri kupcih. Corolla cross je začetek nove zgodbe, ki bo za mnoge ljudi pomenila uresničitev njihovih sanj," je povedal Daizo Kamejama, glavni inženir novega modela.

Foto: Toyota Toyota corolla cross

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:51 11. Julij 2020.

    Avto je predolg, največ4 metre bi moral biti, saj ne vozimo avtobusa

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.