Avto
541 ogledov

Globalna Toyota pomaga tudi v Sloveniji

Toyota in Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo Toyota Slovenija
Pri Toyoti po svojih močeh pomagajo pri testiranju Slovencev na covid-19.

Pri Toyoti pravijo, da njihovo delovanje temelji na družbeno-odgovornih vrednotah in skrbi za druge. Tako se je tudi začelo, saj je ustanovitelj Sakiči Tojoda, "oče" danes največje avtomobilske znamke na svetu, svoj talent najprej pokazal z izumom avtomatskih statev, da bi z njimi razbremenil svojo mater.

Pri slovenski izpostavi Toyote so se zato odzvali tudi na klic po pomoči Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo. Za potrebe testiranja ljudi za virusom covid-19 širom Slovenije so strokonjakom za čas raziskave donirali vozilo Toyota Corolla TS za lažje opravljanje dela na terenu. 

To je namreč, po mnenju predstojnika Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani Miroslava Petrovca, eno ključnih dejanj za sproščanje ukrepov, ki trenutno veljajo v državi.

Kot je znano, je raziskava na vzorcu prebivalstva, ki še ni zaključena, dala nekaj pomembnih podatkov o razširjenosti bolezni v Sloveniji. 

Znamka Toyota sicer v teh mesecih deli usodo praktično celotne avtomobilske panoge, ki se spopada z množičnim upadom prodaje in novih naročil ter zelo negotovo prihodnostjo za milijone delavcev. Vrhovni šef Toyote in vnuk ustanovitelja Akio Toyoda je pred dnevi dejal, da bo vpliv virusa daljnosežen in bo vplival na zmanjšanje potovanj z avtomobili. Temu pa se bodo morali prilagoditi tudi proizvajalci vozil, je prepričan.

dezurni@zurnal24.si 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.