Toyota spet prodala največ vozil

Foto: Toyota
Foto: Toyota
Svet. Toyota je drugo leto zapored prodala največ avtomobilov na svetu. Z 9,98 milijona prodanih enot je prehitela General Motors na drugem mestu in Volkswagen na tretjem.
Oglej si celoten članek

Prodaja toyotinih modelov je vključujoč podružnične modele Hino Motors in Daihatsu Motor, zrasla za 2,4 odstotka in v letu 2013 dosegla prodajo 9,98 milijona enot. General Motors ji je z 9,71 milijona prodanimi vozili tik za petami, daleč ni niti Volkswagen, ki je prodal 9,7 milijona vozila.

Japonski proizvajalec za letos načrtuje prodajo prek 10 milijonov vozil, natančneje 10,32 milijona, kar bi pomenilo štiri odstotno rast prodaje. Konkurenca pa ne miruje. Če je Toyota General Motors še leta 2012 vodila za 420 tisoč prodanih enot, se je lani razlika zmanjšala na 270 tisoč enot. Približuje se tudi Volkswagen, ki se želi do leta 2018 zavihteti na vrh po prodaji vozil na svetu. Samo za povečanje prodaje na ameriškem trgu bodo Nemci v prihodnjih petih letih namenili več kot pet milijard evrov. Do leta 2018 nameravajo na leto v ZDA prodati milijon vozil znamke VW in Audi.

Na drugi strani namerava GM na ameriški trg v naslednjih letih predstaviti kar 14 novih modelov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.