Trump nadaljuje sago o nemških avtomobilih

Foto: Epa
Foto: Epa
Američani Nemcem ponudili nič odstotne carine.
Oglej si celoten članek

Ameriški veleposlanik v Nemčiji je direktorjem Daimlerja, Volkswagna in BMW dejal, da bo Trump prenehal z grožnjami, če bo Bruselj ukinil carine na ameriške avtomobile.

Nemška medijska hiša Handelsblatt je objavila, da je bil na ameriškem veleposlaništvu sestanek direktorjev Daimlera Dietra Zetscheja, BMW Haralda Krügerja in VW Herberta Diessa. Ameriški predsednik Donald Trump jim je preko veleposlanika v Nemčiji sporočil svoje načrte o ukinitvi carin, če se bo Bruselj uklonil njegovi zahtevi. 

Pri Daimlerju in Volkswagnu niso želeli komentirati informacije, pri BMW pa so sporočili, da za zdaj še niso pripravljeni dati izjav na to informacijo. Brez komentarja je ostala tudi predstavnica nemškega ministrstva, enako predstavnica Evropske komisije, ki pa je najavila, da bo predsednik omenjene komisije Jean-Claude Juncker o tej temi s Trumpom govoril že kmalu, ko se bosta sestala. 

V dogovor naj bi bila vključena tudi nemška kanclerka Angela Merkel. Po tem, ko je Trumpa opozorila, kako nevarna je "trgovinska vojna," je dala izjavo, da je pripravljena podpreti pogovore o zmanjšanju carin na uvoz ameriških avtomobilov in dodala da bi v skladu s pravili Svetovne trgovinske organizacije Evropa le zmanjšala carine na uvoz avtomobilov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:27 8. Julij 2018.

    Trumpl isti idiot,kot je bil nekoč Duče al pa Adi,misli,da je vsemogočen.Je pa zabit,ko šparkasa v banki in še pokvarjen …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.