Avto
2159 ogledov

Trump nadaljuje sago o nemških avtomobilih

Donald Trump na vrhu skupine G7 Epa
Američani Nemcem ponudili nič odstotne carine.

Ameriški veleposlanik v Nemčiji je direktorjem Daimlerja, Volkswagna in BMW dejal, da bo Trump prenehal z grožnjami, če bo Bruselj ukinil carine na ameriške avtomobile.

Nemška medijska hiša Handelsblatt je objavila, da je bil na ameriškem veleposlaništvu sestanek direktorjev Daimlera Dietra Zetscheja, BMW Haralda Krügerja in VW Herberta Diessa. Ameriški predsednik Donald Trump jim je preko veleposlanika v Nemčiji sporočil svoje načrte o ukinitvi carin, če se bo Bruselj uklonil njegovi zahtevi. 

Pri Daimlerju in Volkswagnu niso želeli komentirati informacije, pri BMW pa so sporočili, da za zdaj še niso pripravljeni dati izjav na to informacijo. Brez komentarja je ostala tudi predstavnica nemškega ministrstva, enako predstavnica Evropske komisije, ki pa je najavila, da bo predsednik omenjene komisije Jean-Claude Juncker o tej temi s Trumpom govoril že kmalu, ko se bosta sestala. 

V dogovor naj bi bila vključena tudi nemška kanclerka Angela Merkel. Po tem, ko je Trumpa opozorila, kako nevarna je "trgovinska vojna," je dala izjavo, da je pripravljena podpreti pogovore o zmanjšanju carin na uvoz ameriških avtomobilov in dodala da bi v skladu s pravili Svetovne trgovinske organizacije Evropa le zmanjšala carine na uvoz avtomobilov.

Komentarjev 1
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 15:27 08.julij 2018.

    Trumpl isti idiot,kot je bil nekoč Duče al pa Adi,misli,da je vsemogočen.Je pa zabit,ko šparkasa v banki in še pokvarjen lažnivc obenem!!Mamo pri nas enga podobnga,ki je zmagovalec zadnjih volitev!! :))))))))))))))))))))))))))))))