Tudi mercedes-AMG GLC 43 je odprl svoj pokrov

Foto: Mercedes-Benz Merceds-AMG GLC 43 Foto: Mercedes-Benz Merceds-AMG GLC 43 Foto: Mercedes-Benz Merceds-AMG GLC 43 Foto: Mercedes-Benz Merceds-AMG GLC 43 Foto: Mercedes-Benz Merceds-AMG GLC 43 Foto: Mercedes-Benz Mercedes-AMG GLC 43 Foto: Mercedes-Benz Merceds-AMG GLC 43 Foto: Mercedes-Benz Mercedes-AMG GLC 43 Foto: Mercedes-Benz Mercedes-AMG GLC 43 Foto: Mercedes-Benz Merceds-AMG GLC 43 Foto: Mercedes-Benz Mercedes-AMG GLC 43
GLC je naslednji, ki se odslej kiti z novo AMG vstopno številko 43. V6 motor iz kompaktnega suva ustvarja presneto hitrega postavneža.
Oglej si celoten članek

V Stuttgartu zadnje čase kar bruhajo novosti, v torek so tako pokazali CLA 45, pred nekaj dnevi pa tudi AMG 43 različico novega razreda E. Sedaj pa sledi še mercedes-AMG GLC 43. 

GLC je tako prvič dobil šestvaljnika, in to že takoj zelo zmogljivega. V6 3,0-litrski biturbo zmore 270 kW (367 KM), kar je enako kot pri modelih C 43 in SLC 43. V E 43 so namreč vgradili še nekoliko močnejšo različico.

A tudi GLC 43 se ne bi smel pritoževati. Šprint do 100 km/h zaključi po vsega 4,9 sekundah, najvišja hitrost je omejena na 250 km/h, 520 Nm navora pa se prek devetstopenjskega športnega menjalnika prenaša na serijski 4MATIC štirikolesni pogon. 

Kako se to odraža med konkurenti? Mercedes-AMG GLC 43 po zmogljivostih praktično poravnan z BMW X4 M40i in hitrejši od porsche macana GTS. 

GLC 43 ima še številne druge lastnosti, ki jih poznamo iz srenje AMG vozil, vključno s posebej dodelanim podvozjem. Serijska so vsaj 19-palčna platišča, v notranjosti pa različni AMG dodatki in viez sedežev ter delovnega območja. 

Mercedes-AMG GLC 43 bo v živo prvič na ogled na newyorškem avtosalonu, ki bo vrata odprl že prihodnji teden. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.