Avto
41 ogledov

Tudi mercedes-AMG GLC 43 je odprl svoj pokrov

Merceds-AMG GLC 43
1/11
Mercedes-Benz AG
GLC je naslednji, ki se odslej kiti z novo AMG vstopno številko 43. V6 motor iz kompaktnega suva ustvarja presneto hitrega postavneža.

V Stuttgartu zadnje čase kar bruhajo novosti, v torek so tako pokazali CLA 45, pred nekaj dnevi pa tudi AMG 43 različico novega razreda E. Sedaj pa sledi še mercedes-AMG GLC 43. 

GLC je tako prvič dobil šestvaljnika, in to že takoj zelo zmogljivega. V6 3,0-litrski biturbo zmore 270 kW (367 KM), kar je enako kot pri modelih C 43 in SLC 43. V E 43 so namreč vgradili še nekoliko močnejšo različico.

A tudi GLC 43 se ne bi smel pritoževati. Šprint do 100 km/h zaključi po vsega 4,9 sekundah, najvišja hitrost je omejena na 250 km/h, 520 Nm navora pa se prek devetstopenjskega športnega menjalnika prenaša na serijski 4MATIC štirikolesni pogon. 

Kako se to odraža med konkurenti? Mercedes-AMG GLC 43 po zmogljivostih praktično poravnan z BMW X4 M40i in hitrejši od porsche macana GTS. 

GLC 43 ima še številne druge lastnosti, ki jih poznamo iz srenje AMG vozil, vključno s posebej dodelanim podvozjem. Serijska so vsaj 19-palčna platišča, v notranjosti pa različni AMG dodatki in viez sedežev ter delovnega območja. 

Mercedes-AMG GLC 43 bo v živo prvič na ogled na newyorškem avtosalonu, ki bo vrata odprl že prihodnji teden. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.