Tudi Mercedes z zračno blazino v varnostnem pasu

Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz AG
Potem ko je Mercedes v svoje luksuzne modele vgradil samozategljive varnostne pasove, je zdaj predstavil beltbag – zračno blazino, ki je skrita v varnostnih pasovih za potnike, ki sedijo zadaj.
Oglej si celoten članek

Takšne varnostne pasove v ZDA že ponujata Lexus in Ford, ki jih bo v kratkem ponudil tudi v Evropi.

Foto: Mercedes-Benz Beltbag Mercedesov sistem deluje po principu običajne zračne blazine. To pomeni, da ga aktivirajo senzorji, ki zabeležijo trk vozila in v trenutku napihnejo zračno blazino v varnostnem pasu in povečajo njegovo širino za trikrat. Na ta način ublažijo silo, ki pri nesreči deluje na prsni koš potnika, privezanega na zadnjih sedežih, s tem pa preprečijo ali vsaj zmanjšajo morebitne poškodbe.

Po informacijah iz Mercedesa naj bi se pasovi aktivirali zgolj v primeru čelnega udarca vozila. Kdaj bo nova tehnologija na voljo v vozilih z zvezdo na čelu, vodilni možje iz Stuttgarta niso povedali, a če sklepamo po uradni fotografiji, vsaj ob predstavitvi novega luksuznega modela razreda S.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.