Avto
18 ogledov

Tudi Mercedes z zračno blazino v varnostnem pasu

Beltbag Mercedes-Benz AG
Potem ko je Mercedes v svoje luksuzne modele vgradil samozategljive varnostne pasove, je zdaj predstavil beltbag – zračno blazino, ki je skrita v varnostnih pasovih za potnike, ki sedijo zadaj.

Takšne varnostne pasove v ZDA že ponujata Lexus in Ford, ki jih bo v kratkem ponudil tudi v Evropi.

Beltbag | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG
Mercedesov sistem deluje po principu običajne zračne blazine. To pomeni, da ga aktivirajo senzorji, ki zabeležijo trk vozila in v trenutku napihnejo zračno blazino v varnostnem pasu in povečajo njegovo širino za trikrat. Na ta način ublažijo silo, ki pri nesreči deluje na prsni koš potnika, privezanega na zadnjih sedežih, s tem pa preprečijo ali vsaj zmanjšajo morebitne poškodbe.

Po informacijah iz Mercedesa naj bi se pasovi aktivirali zgolj v primeru čelnega udarca vozila. Kdaj bo nova tehnologija na voljo v vozilih z zvezdo na čelu, vodilni možje iz Stuttgarta niso povedali, a če sklepamo po uradni fotografiji, vsaj ob predstavitvi novega luksuznega modela razreda S.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.