Tudi na naše ceste kmalu prihaja športni električar

Foto: Cupra Cupra born Foto: Cupra Cupra born Foto: Cupra Cupra born Foto: Cupra Cupra born Foto: Cupra Cupra born Foto: Cupra Cupra born Foto: Cupra Cupra born Foto: Cupra Cupra born Foto: Cupra Cupra born Foto: Cupra Cupra born
Seatova samostojna športna znamka Cupra je razkrila vse podrobnosti svojega prvega električnega modela. Električna kombilimuzina, poimenovana born, temelji na isti platformi MEB skupine Volkswagen, na kateri so izdelani tudi VW ID.3 in športna terenca VW ID.4 ter audi Q4 e-tron.
Oglej si celoten članek

Pravzaprav gre za spremenjeni ID.3 . Toda v skladu s pozicijo znamke Cupra kot "vsakdanjega Lamborghinija" v imperiju skupine Volskwagen, born stavi na dizajnersko agresivnost in prinaša več moči kot njegov bratranec VW, kar se kaže tudi v voznih lastnostih.

Posledice novih pravil Zaradi novih pravil manj moči za avtomobile

Cupra born bo na voljo z različnimi stopnjami moči in s paketom e-Boost za povečanje moči na 170 kW (231 KM). V osnovi bosta na voljo dve stopnji moči:  110 kW (150 KM) in 150 kW (204 KM). Pospešek od od do 50 km/h je po podatkih, ki jih navajajo pri Cupri 2,6 sekunde od 0 do 100 km/h pa 6,6 sekunde.

Foto: Cupra Cupra born

Avto Cupra pokazala prvi 100-odstotno Cupra avto

Cupra born uporablja litij-ionsko baterijsko tehnologijo, ki mu omogoča doseg okrog 540 kilometrov (z baterijo kapacitete 77 kWh). Polniti jo je mogoče na hitrih polnilnicah z enosmernim tokom z močjo 125 kW (baterija kapacitete 77 kWh), kjer se za nadaljnjih 100 kilometrov vožnje lahko napolni v sedmih minutah. Vozilo je možno opremiti tudi s toplotno črpalko, ki izboljša doseg v hladnih pogojih.

Foto: Cupra Cupra born

Za boljše vozne lastnosti so pri Cupri poskrbeli z dinamičnim uravnavanjem podvozja DCC v kombinaciji s športnim vzmetenjem in ESC Sport, progresivnim krmiljenjem ter večjimi zavorami in širšimi pnevmatikami, nameščenimi na 20-palčnih litih platiščih.

Cupra Cupra tavascan napoveduje avto za zmagovalni razred

Foto: Cupra Cupra born

Izstopa tudi dinamična zunanjost, kabina pa je zasnovana v duhu digitalizacije. Serijski so školjkasti sedeži, zasnovani iz trajnostnih materialov, ki so izdelani iz plastičnih odpadkov, odstranjenih iz oceanov. Omeniti velja Cuprin volan s satelitskimi gumbi in podporno sredinsko konzolo, tako kot na zunaj, je tudi v kabini veliko bakrenih dodatkov, ki so zaščitni znak znamke Cupra.

Avto Formentor še uradno začel vožnjo po slovenskih cestah

Foto: Cupra Cupra born

Poleg klasičnih modelov lastništva bo za model born v ponudbi tudi možnost sklenitve naročniške pogodbe, ki bo vključevala uporabo vozila in druge povezane storitve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:05 26. Maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.