Prihaja mercedes EQE

Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz AG
Mercedes-Benz je dober mesec pred premiero najbolj očitno doslej namignil na svojo drugo električno limuzino.
Oglej si celoten članek

Na septembrskem avtosalonu v Münchnu bo Mercedes-Benz predstavil nekoliko manjšo verzijo svojega serijskega EQS. Imenoval se bo EQE in bo logična stopnica pod najbolj lukuznim zastavonošo, podobno kot je klasični razred E pod razredom S. 

A tudi EQE bo več kot očitno pokal od tehnologije in udobja, s katerim bo želel dokazati, da bo znamka te zaščitne znake negovala tudi v novi električni dobi. Še več poudarka kot pri EQS pa bo dinamični vožnji.

Foto: Mercedes-Benz Mercedes EQE

Da bo avto napreden, dokazuje prva, še delno zatemnjena fotografija notranjosti, ki pa že razkriva velik zaslon MBUX vmesnika nove generacije, kot ga ima tudi EQS.

O EQE že vemo, da bo uporabljal platformo za električna vozila EVA in da bo imel doseg z enim polnjenjem okoli 650 kilometrov, omogočil pa bo tudi priklop na ultrahitro polnjenje.

Mercedes-Benz za premiero v bavarski prestolnici na začetku septembra napoveduje skupno pet novih povsem električnih modelov oziroma izpeljank. Med njimi bo prvi superluksuzni mercedes-maybach nove dobe, znamka Smart pa bo s konceptom nakazala svojo prihodnjo usmeritev med malimi avti.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.