Avto
942 ogledov

Prihaja mercedes EQE

Mercedes EQE Mercedes-Benz AG
Mercedes-Benz je dober mesec pred premiero najbolj očitno doslej namignil na svojo drugo električno limuzino.

Na septembrskem avtosalonu v Münchnu bo Mercedes-Benz predstavil nekoliko manjšo verzijo svojega serijskega EQS. Imenoval se bo EQE in bo logična stopnica pod najbolj lukuznim zastavonošo, podobno kot je klasični razred E pod razredom S. 

A tudi EQE bo več kot očitno pokal od tehnologije in udobja, s katerim bo želel dokazati, da bo znamka te zaščitne znake negovala tudi v novi električni dobi. Še več poudarka kot pri EQS pa bo dinamični vožnji.

Mercedes EQE | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Da bo avto napreden, dokazuje prva, še delno zatemnjena fotografija notranjosti, ki pa že razkriva velik zaslon MBUX vmesnika nove generacije, kot ga ima tudi EQS.

O EQE že vemo, da bo uporabljal platformo za električna vozila EVA in da bo imel doseg z enim polnjenjem okoli 650 kilometrov, omogočil pa bo tudi priklop na ultrahitro polnjenje.

Mercedes-Benz za premiero v bavarski prestolnici na začetku septembra napoveduje skupno pet novih povsem električnih modelov oziroma izpeljank. Med njimi bo prvi superluksuzni mercedes-maybach nove dobe, znamka Smart pa bo s konceptom nakazala svojo prihodnjo usmeritev med malimi avti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.