Umetniški dirkalnik

Foto: Žurnal24 Jeef Koons umetnost BMW Foto: Žurnal24 Jeef Koons umetnost BMW Foto: Žurnal24 Jeef Koons umetnost BMW Foto: Žurnal24 Jeef Koons umetnost BMW Foto: Žurnal24 Jeef Koons umetnost BMW
Na svetovni premieri 17. BMW Art Car v pariškem Centre Pompidou je Jeff Koons pred 300 VIP povabljenci z mednarodno udeležbo, razkril svojo avtomobilsko umetnino.
Oglej si celoten članek

Dogodek se je odvijal natanko tam, kjer je Roy Lichtenstein daljnega leta 1977 prvič predstavil in se podpisal pod svojo avtomobilsko umetnino Art Car.

V duhu umetnikov, kot so Calder, Stella, Lichtenstein in Warhol, je BMW v tem letu najavil, da bo 17. avtomobil Art Car, ki ga je ustvaril Jeff Koons, tekmoval tam, kjer so pred njim dirkale prve avtomobilske mojstrovine legendarnih umetnikov – na dirki 24 ur Le Mansa v Franciji med 12. in 13. junijem 2010. Za "platno" je Koons uporabil BMW M3 GT2, s homologacijo za tekmovanje na letošnji dirki, ki velja za svetovno najprestižnejšo vzdržljivostno preizkušnjo.

Na osnovi BMW M3 iz programa športnih avtomobilov high-performance, ima BMW M3 GT2 vgrajen 4.0-litrski V8 motor z maksimalno močjo 500 konjskih moči, vključuje z nadgrajeno šasijo, dirkalnimi zavorami in uporabo lahkih materialov. BMW M3 GT2  je v boju za naslov na letošnjem dogodku.

Od leta 1975 spreminjajo umetniki iz celega sveta avtomobile BMW v umetniške stvaritve in tako, preko programa Art Car, označujejo določeno obdobje ustvarjanja. Domovanje vseh avtomobilov BMW Art Car je muzej BMW v Münchnu. V mesecu septembru bo tudi 17. BMW Art Car Jeffa Koonsa predstavljen skupaj s še nekaterimi njegovimi predhodniki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.