Ura bo merila koncentracijo voznikov

Foto: Nissan
Foto: Nissan
Nissan je v Frankfurtu predstavil koncept pametne zapestne ure, ki komunicira z vozilom in beleži vse parametre vozila, od povprečne hitrosti, najvišje hitrosti, do porabe goriva, ki jih ima nato voznik shranjene, in jih lahko odčita v vsakem trenutku.
Oglej si celoten članek

Ura, ki je vozilom povezana po vzoru na pametne telefone, omogoča tudi komunikacijo preko socialnih omrežjih, voznika pa obvešča na redne servise, oziroma vzdrževanje vozila.

Pri Nissanu so storili še korak naprej, saj ura ne beleži le delovanje avtomobila, pač pa analizira voznikov srčni utrip, in beleži kako narašča z višanjem hitrosti. Pri Nissanu pospešeno razvijajo razne senzorje in napravice, ki bodo merile utrujenost voznika, srčni utrip, merile bodo temperaturo in hidracijo voznika, senzorji za nadzor možganskih impulzov pa bodo prek pametnih aplikacij vozniku javljali, da je padla njegova osredotočenost na vožnjo in ga opozarjali, da je čas za počitek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.