Avto
26 ogledov

Ura bo merila koncentracijo voznikov

Nissanova pametna ura Nissan
Nissan je v Frankfurtu predstavil koncept pametne zapestne ure, ki komunicira z vozilom in beleži vse parametre vozila, od povprečne hitrosti, najvišje hitrosti, do porabe goriva, ki jih ima nato voznik shranjene, in jih lahko odčita v vsakem trenutku.

Ura, ki je vozilom povezana po vzoru na pametne telefone, omogoča tudi komunikacijo preko socialnih omrežjih, voznika pa obvešča na redne servise, oziroma vzdrževanje vozila.

Pri Nissanu so storili še korak naprej, saj ura ne beleži le delovanje avtomobila, pač pa analizira voznikov srčni utrip, in beleži kako narašča z višanjem hitrosti. Pri Nissanu pospešeno razvijajo razne senzorje in napravice, ki bodo merile utrujenost voznika, srčni utrip, merile bodo temperaturo in hidracijo voznika, senzorji za nadzor možganskih impulzov pa bodo prek pametnih aplikacij vozniku javljali, da je padla njegova osredotočenost na vožnjo in ga opozarjali, da je čas za počitek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.