Avto
6 ogledov

Merkel: Ne na račun nemških avtov

Angela Merkel Reuters
Varovanje okolja že, a ne, če to škoduje nemški avtomobilski industriji. Tako meni kanclerka Angela Merkel.

Nemška kanclerka Angela Merkel je v okviru predvolilne kampanje pred nemškimi parlamentarnimi volitvam obiskala Frankfurtski avtomobilski sejem, kjer je podprla nemško avtomobilsko industrijo v boju proti novim okoljskim pravilom EU. Poudarila je, da je nemški avtomobilski sektor "eden draguljev evropskega gospodarstva" in večjih izvoznikov.

Merklova je danes izrazila zadovoljstvo s stanjem nemške avtomobilske industrije, pri tem pa pohvalila tako njihovo proizvodnjo kot tudi razvojne in inovacijske oddelke, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Lahko bi rekli, da prav avtomobilska industrija v Nemčiji najbolj podpira razvoj," je poudarila. Po njenih besedah namreč ta industrija nameni kar tretjino vseh sredstev za raziskave in razvoj v nemškem gospodarstvu.

Znova je tudi podprla nemške avtomobilske proizvajalce v boju proti novim pravilom EU, ki bi zaostrila pogoje pri dovoljenih količinah izpustov. Poudarila je, da se zavzema za "odgovorno ravnovesje" med gospodarskimi interesi in varovanjem okolja. Ob tem je dodala, da je bilo v preteklih dveh letih veliko storjenega na področju zmanjševanja izpustov.

"Nemški proizvajalci sedaj ponujajo avtomobile, ki imajo boljši izkoristek in so bolj učinkoviti kot kdajkoli prej," je dejala Merklova. Zato mora Nemčija po njenem mnenju ohranit delovna mesta v avtomobilski industriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.