V Fordih boste ponoči videli 800 metrov pred sabo

Foto: Ford
Foto: Ford
Pri Fordu so predstavili novo tehnologijo povezanov z žarometi, poimenovali so jo glare-free highbeam. Pri proizvajalcu vozil pravijo, da lahko vozniki avtomobilov opremljenih s to tehnologijo brez skrbi vozijo z dolgimi lučmi, saj žarometi ne slepijo voznikov, ki vozijo nasproti.
Oglej si celoten članek

Gre za svetila, ki so sposobna v popolnosti spreminjati svetlobni snop in se v vsakem trenutku prilagajajo tako drugim vozilom v prometu, kot pešcem.

Dolge luči brez bleščanja so kot dopolnitev Fordovega sistema prilagodljivih žarometov, ki kót žarometov in intenzivnost prilagaja različnim dejavnikom, vključno s hitrostjo, svetlobo in zasukom volana. In sicer do oddaljenosti 800 metrov.

Rezultat je boljša vidljivost, saj voznik vidi cesto daleč pred sabo, hkrati pa z novimi dolgimi lučmi brez bleščanja voznikom ne bo treba ročno zasenčiti luči, saj sistem samodejno blokira tisti del svetlobnega snopa, ki bi sicer slepil druge uporabnike v prometu.
 
Kako tehnologija deluje v praksi, si poglejte v priloženem videu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.