V Kragujevcu delavec sabotiral avtomobile

Foto: Fiat
Foto: Fiat
V nekdanji Zastavini tovarni v srbskem Kragujevcu, kjer danes izdelujejo avtomobile za Fiat, se je zgodila sabotaža. S plačo očitno nezadovoljni neznanec je z ostrim predmetom poškodoval več deset izdelanih avtov in nanje napisal, kaj si misli o svojem italijanskem šefu.
Oglej si celoten članek

Po pisanju srbskih Novosti je nekatere izdelane modele 500L neznanec samo pobuškal, na druge pa je vgraviral sporočila. Na enem je pisalo: "R., hočemo povišico". Na drugem pa: "R., pojdi domov". Nekatera sporočila naj bi vsebovala tudi psovke, ki se nanašajo na Italijane. Dogodek preiskuje policija, zaposleni v tovarni pa naj bi bili šokirani.

Kot piše Telegraf, je "R.", ki mu je bila namenjena večina sporočil, italijanski šef izmene, s katerim so se sicer delavci nočne izmene prejšnji torek zapletli v spor, ker jim ni dovolil iti na 20-minutni redni odmor za cigareto. Delavci so šefovo samovoljo prijavili vodilnim in sindikatom, tako da je bil vodja tudi kaznovan. Eden od delavcev je za medij povedal, da plače v tovarni trenutno niso težava in da je sabotaža nesprejemljivo dejanje posameznika. 

Povprečna plača delavca v tovarni Fiat avtomobili Srbija je trenutno med 315 in 360 evri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.