Avto
223 ogledov

V Kragujevcu delavec sabotiral avtomobile

Fiat Kragujevac Fiat
V nekdanji Zastavini tovarni v srbskem Kragujevcu, kjer danes izdelujejo avtomobile za Fiat, se je zgodila sabotaža. S plačo očitno nezadovoljni neznanec je z ostrim predmetom poškodoval več deset izdelanih avtov in nanje napisal, kaj si misli o svojem italijanskem šefu.

Po pisanju srbskih Novosti je nekatere izdelane modele 500L neznanec samo pobuškal, na druge pa je vgraviral sporočila. Na enem je pisalo: "R., hočemo povišico". Na drugem pa: "R., pojdi domov". Nekatera sporočila naj bi vsebovala tudi psovke, ki se nanašajo na Italijane. Dogodek preiskuje policija, zaposleni v tovarni pa naj bi bili šokirani.

Kot piše Telegraf, je "R.", ki mu je bila namenjena večina sporočil, italijanski šef izmene, s katerim so se sicer delavci nočne izmene prejšnji torek zapletli v spor, ker jim ni dovolil iti na 20-minutni redni odmor za cigareto. Delavci so šefovo samovoljo prijavili vodilnim in sindikatom, tako da je bil vodja tudi kaznovan. Eden od delavcev je za medij povedal, da plače v tovarni trenutno niso težava in da je sabotaža nesprejemljivo dejanje posameznika. 

Povprečna plača delavca v tovarni Fiat avtomobili Srbija je trenutno med 315 in 360 evri.

Komentarjev 2