V nasprotno smer vozijo tudi "psihiči"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Tudi iskanje adrenalina je med razlogi, da za vožnjo v nasprotno smer na avtocesti. Na AMZS opozarjajo, da se s takšnimi vozniki na delavnicah velikokrat srečajo in da je zato v proces za izbris točk nujno vključevati psihologe.
Oglej si celoten članek

Ob zadnjem odmevnem primeru, ko je priletni voznik sredi avtoceste obrnil in zapeljal v nasprotno stran, na AMZS opozarjajo, da so starejši vozniki resda med najpogostejšmi povzročitelji takšnih nevarnih dejanj, a še zdaleč ne edini. 

"Največ voznikov, ki vozijo v napačno smer, najdemo med starejšimi vozniki, sledijo vozniki, ki vozijo pod vplivom psihoaktivnih snovi, pa vozniki, ki na ta način poskušajo narediti samomor, in nazadnje še vozniki - adrenalinski odvisniki," je povedal inštruktor Danijel Granda iz AMZS centra varne vožnje Vransko. Granda še posebej opozarja, da se nekateri vozniki med dejanjem sploh niso zavedali svojih dejanj, s takšnimi vozniki pa se pri izvajanju programov dodatnega usposabljanja za varno vožnjo (izbris kazenskih točk), pri organizaciji velikokrat srečajo. 

"Ravno zaradi te problematike v našem Centru vztrajamo, da psihosocialne delavnice v Programu dodatnega usposabljanja za varno vožnjo (izbris kazenskih točk) in v Programu dodatnega usposabljanja za voznike začetnike, izvaja izključno za to usposobljen psiholog."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.