Avto
52 ogledov

V nasprotno smer vozijo tudi "psihiči"

Vožnja v napačno smer Profimedias
Tudi iskanje adrenalina je med razlogi, da za vožnjo v nasprotno smer na avtocesti. Na AMZS opozarjajo, da se s takšnimi vozniki na delavnicah velikokrat srečajo in da je zato v proces za izbris točk nujno vključevati psihologe.

Ob zadnjem odmevnem primeru, ko je priletni voznik sredi avtoceste obrnil in zapeljal v nasprotno stran, na AMZS opozarjajo, da so starejši vozniki resda med najpogostejšmi povzročitelji takšnih nevarnih dejanj, a še zdaleč ne edini. 

"Največ voznikov, ki vozijo v napačno smer, najdemo med starejšimi vozniki, sledijo vozniki, ki vozijo pod vplivom psihoaktivnih snovi, pa vozniki, ki na ta način poskušajo narediti samomor, in nazadnje še vozniki - adrenalinski odvisniki," je povedal inštruktor Danijel Granda iz AMZS centra varne vožnje Vransko. Granda še posebej opozarja, da se nekateri vozniki med dejanjem sploh niso zavedali svojih dejanj, s takšnimi vozniki pa se pri izvajanju programov dodatnega usposabljanja za varno vožnjo (izbris kazenskih točk), pri organizaciji velikokrat srečajo. 

"Ravno zaradi te problematike v našem Centru vztrajamo, da psihosocialne delavnice v Programu dodatnega usposabljanja za varno vožnjo (izbris kazenskih točk) in v Programu dodatnega usposabljanja za voznike začetnike, izvaja izključno za to usposobljen psiholog."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.