Hibrid izpodriva dizla tudi pri velikih terencih

Foto: Toyota Toyota highlander Foto: Toyota Toyota highlander Foto: Toyota Toyota highlander Foto: Toyota Toyota highlander Foto: Toyota Toyota highlander Foto: Toyota Toyota highlander
Toyota bo v Sloveniji v prvi četrtini prihodnjega leta ponudila svoj največji športni terenec highlander s hibridnim pogonom.
Oglej si celoten članek

Kot pravijo pri Toyoti, bo highlander hybrid v Evropi odlično dopolnil ponudbo športnih terencev, ki jo tvorijo RAV4, C-HR in novi najmanjši križanec yaris cross, bo pa tudi dodatni avtomobil s hibridnim pogonskim sklopom, ki ima pri Toyoti že 23 let izročila in je v štirih generacijah doslej poganjal devet avtomobilov.

RAZKRITJE Toyota predstavila svoj najmanjši in najcenejši SUV

Foto: Toyota Toyota highlander

Pametni štirikolesni pogon

Po novem bo hibridni sklop torej svoj prostor našel tudi v hughlanderju hybrid, ki so ga zasnovali na platformi GA-K, na kateri slonijo tudi drugi športni terenci, njen del pa je tudi pametni štirikolesni pogon, pri katerem za pogon zadnjih koles skrbi elektromotor.

PRIMERJAVA Tako zelo so se spremenili priljubljeni avtomobili v 25 letih

V hibridnem pogonskem sklopu bodo združeni 2,5-litrski bencinski štirivaljnik, ki deluje po energetsko bolj ugodnem Atkinsonovem ciklusu, na prednji in elektromotor na zadnji premi ter nikelj-metal hidridna baterija pod drugo vrsto sedežev. Razvijal bo moč 182 kilovatov in v skladu s ciklusom WLTP porabil 6,6 litra bencina na sto kilometrov ter v zrak izpuščal 146 gramov ogljikovega dioksida na kilometer. Voznik bo lahko izbiral štiri vozne programe, eco, normal, sport in trail, ki bodo vsi uporabni tudi zgolj z električnim pogonom.

Avto Še vedno izstopa, a je tudi hitrejši

Foto: Toyota Toyota highlander

Sedem sedežev

V avtomobilu dolžine 4,950 metra bo sicer dovolj prostora za tri vrste z do sedmimi sedeži, pri čemer bo vstop na zadnjo vrsto olajšala možnost vzdolžnega pomika klopi v drugi vrsti za 18 centimetrov. Prtljažnik bo v osnovi meril 658 litrov, povečati ga bo mogoče na 1.909 litrov, transportne zmogljivosti pa bo povečala še možnost vleke dvotonske prikolice.

Avto Toyota nam je razkrila kaj pripravlja za prihodnja leta

Foto: Toyota Toyota highlander

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.