V Slovenijo se vrača legendarni citroën, znane cene

Foto: Citroën Citroën C5 X Foto: Citroën Citroën C5 X Foto: Citroën Citroën C5 X Foto: Citroën Citroën C5 X Foto: Citroën Citroën C5 X Foto: Citroën Citroën C5 X Foto: Citroën Citroën C5 X Foto: Citroën Citroën C5 X Foto: Citroën Citroën C5 X Foto: Citroën Citroën C5 X Foto: Citroën Citroën C5 X Foto: Citroën Citroën C5 X Foto: Citroën Citroën C5 X Foto: Citroën Citroën C5 X Foto: Citroën Citroën C5 X Foto: Citroën Citroën C5 X
Citroën je začel zbirati ponudbe za povsem novi model legendarne oznake, ki bo predstavljal vrh ponudbe francoskega proizvajalca vozil in bo na slovenske ceste zapeljal v poletnih mesecih.
Oglej si celoten članek

Gre za model C5, ki zgodovinsko gledano velja za enega od Citroënovih najbolj legendarnih modelov. Tokrat so mu v ime dodali črko X, torej C5 X, ki nakazuje, da gre po poti model C4 in je križanec, z višjim položajem sedenja in višjo oddaljenostjo karoserije od tal. Vozilo je že dobilo slovenske cene in ga je možno sestaviti po lastnih željah s spletnim konfiguratorjem.

Foto: Citroën Citroën C5 X

E-C4 v praksi Z e-C4 dobite miren prehod v novo dobo

Cene za C5 X, ki se uvrša na vrh Citroënove modelske ponudbe, se na ceniku začnejo pri 31.050 evrih za vstopni bencinski model (1,2 litrski trivaljnik), oziroma 42.800 evrov za vstopni model priključnega hibrida, ki razvije 225 konjskih moči. Na elektriko lahko pospešuje do hitrosti 135 km/h, električni doseg s polno baterijo je 50 kilometrov.

Foto: Citroën Citroën C5 X

Avto Citroën predstavlja mobilno platformo za mesta

Na kratko o C5 X. Gre za model iz vrha Citroënove ponudbe, velikostno ga uvrščamo ga V D razred, kjer so modeli VW passat, peugeot 508, renault talisman in drugi, zato je bilo pričakovati, da bo prinesel nove tehnološke rešitve s področja varnosti in udobja. Pri Citroënu potovanje enačijo kar s pravim lounge salonom.

Foto: Citroën Citroën C5 X

Avto Citroën bo poleti k nam pripeljal posodobljeni C5 aircross

Prinaša nove tehnologije

C5 X je premierno opremljen z aktivnim vzmetenjem Citroën Advanced Comfort, pri katerem naj bi bil občutek vožnje na leteči preprogi, ki ga razvijajo v zadnjih letih, še bolj pristen, predvsem pa naj bi se izboljšalo udobje potovanja za potnike v drugi sedežni vrsti. S tremi razpoložljivimi načini sistem za nadzor vzmetenja poveča učinkovitost progresivnih hidravličnih omejevalnikov, tako da dodatno ublaži vzmetenje med fazami vožnje, ko vozilo preletava cestišče, in s tem ponuja še večjo učinkovitost zlasti v ovinkih.

Foto: Citroën Citroën C5 X

Avto Citroën po 17 letih ukinja popularen model

Na voljo so sistemi s področja polsamodejne vožnje 2. stopnje, seveda ob upoštevanju veljavnih zakonskih določil: sistem Highway Driver Assist združuje prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go in pomoč pri zadržanju na voznem pasu. Tu so še uveljavljeni sistemi za nadzor mrtvega kota z dolgim dometom, opozorilnik na prečni promet za vozilom (Rear Cross Traffic Alert), ki zazna nevarnost v neposredni bližini med vožnjo v vzvratni prestavi, 360 kamera, ki poenostavi izvajanje manevrov s prikazom okolice na zaslonu na dotik ali prostoročni dostop in zagon Proximity, ki vrata samodejno odklene in zaklene, ko se voznik vozilu približuje ali od njega oddaljuje.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.