V toyotah se bomo vse bolj dotikali

Foto: Toyota
Foto: Toyota
Toyota očitno pripravlja velike novosti pri upravljanju pomožnih funkcij svojih avtomobilov, saj njena nova patenta dajeta slutiti, da bodo v notranjosti namesto gumbov kmalu kraljevali le še zasloni na dotik, naprave pa bomo polnili na daljavo.
Oglej si celoten članek

Toyota je v prijavi patenta tehnologiji nadela ime Intellitouch, kot pojasnjuje v spremnem besedilu, pa gre za na dotik občutljive zaslone, ki bodo sestavni del motornih vozil. S tem japonski gigant sledi nekaterim proizvajalcem, ki revolucijo naprav, ki jih upravljamo z dotiki, že prenašajo v notranjost avtomobilov, denimo MyFord Touch.

Odložiš telefon, vzameš polnega

Drugi prijavljen patent je prav tako zanimiv in tudi nakazuje trend v avtomobilski industriji. Toyota ga je prijavila pod imenom eBin, v opis pa suhoparno pripisala, da gre za predal za različne elektronske naprave. Posebnost pa je, da ima ta predalček vgrajeno tehnologijo indukcijskega polnjenja akumulatorjev na daljavo, kar v uporabniškem jeziku pomeni, da bo lastnik svoj telefon ali drugo napravo preprosto spustil v predal, ta pa se bo nato samodejno polnil brez potrebe po raztegovanju in priključevanju kablov.

Bo pa morala biti naprava seveda prilagojena za takšno polnjenje, bodisi tovarniško ali pa s pomočjo posebne škatlice, v katero bo vstavljena. Chrysler bo podobno rešitev ponudil že v kratkem, medtem ko General Motors prav tako snuje nekaj podobnega kot pri Toyoti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.